<noscript> <img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://ct.pinterest.com/v3/?event=init&tid=2614190206963&noscript=1" /> </noscript>

Bestel voor 15.00, vandaag verzonden

Iedere week nieuwe collectie

Gratis verzending vanaf €75

Mi Vida winkel Alkmaar

Ringmaat opmeten: twee verschillende methodes

Over ons- Chiara

Geschreven door Chiara

op 1-2-2022

METHODE 1: RINGMAAT OPMETEN MET EEN EIGEN RING

Met de eerste methode gebruiken we een ring uit jouw eigen sieraden collectie. Leg de ring op een liniaal en meet het breedste deel van de ring, vanaf de binnenrand tot de binnenrand. Als het tussen twee millimeters zit, kun je het afronden naar een hele millimeter. Als jouw eigen ring niet rond is, meet dan de kortste afstand tussen de randen.

Let op dat je de binnenzijde van de ring op 0 cm legt en lees dan het aantal millimeters af. Met de diameter kun je gemakkelijk je maat aflezen in de ringmaat tabel. Easy peasy! Iedere vinger heeft vaak een andere ringmaat, dus het is belangrijk om te bepalen van welke vinger je de ringmaat wil weten.

Ringmaat opmeten blog

METHODE 2: MEET JOUW RINGMAAT MET EEN TOUW OF LINT

Een tweede manier om je ringmaat op te meten is heel simpel en hier heb je alleen een stukje touw of lint en een liniaal voor nodig. Doe het stukje touw of lint losjes om e vinger en leg meet vervolgens hoe lang dit stukje is. Via de maattabel kun je gemakkelijk zien hoeveel centimeter de juiste ringmaat is. Let op dat je het stukje touw of lint niet te strak om je vinger doet, want anders meet je een te kleine ringmaat.

Blog ringmaat opmeten

Je kunt voor deze methode ook een strookje papier gebruiken. Knip een strookje en deze wikkel je om je vinger. Je kunt de maat dan gemakkelijk aftekenen met een potlood of pen. Je meet de lengte langs de liniaal en hierdoor kun je via de ringmaat tabel de ringmaat achterhalen.

Ringmaat opmeten

TIPS BIJ HET OPMETEN VAN JOUW RING MAAT

  • Alle vingers zijn anders en vaak verschillen je vingers ook in ringmaat. Het is dan handig om vooraf te bepalen voor welke vinger je een ring zoekt en dus ook deze ringmaat op te meten.
  • De dikte van een ring heeft invloed op de maat. Een dikke ring zal altijd strakker om je vinger zitten dan een dunne ring. Daarom raad ik je aan je ringmaat naar boven af te ronden bij een dikke ring.
  • Als het warm is kunnen je vingers opzwellen en dit heeft ook invloed op de ringmaat. Als je je ringmaat wil opmeten tijdens warme temperaturen raad ik aan het op twee verschillende momenten te doen, zodat het meer nauwkeurig is.

RINGMAAT TABEL

Via de ringmaat tabel kun je precies zien wat jouw ringmaat is. Weet je jouw ringmaat in diameters, maar niet de omtrek of andersom? Dan is de ringmaat tabel ideaal om het om te rekenen.

RINGEN KOPEN BIJ MI VIDA

Nu je jouw ringmaat weet, is het tijd om leuke ringen uit te kiezen en hoef je niet meer na te denken over of de ring wel of niet past. Bij Mi Vida hebben we een uitgebreid assortiment met de mooiste ringen. De ringen zijn allemaal gemaakt van stainless steel, ook wel roestvrij staal (RVS) genoemd. Je kunt ermee douchen en zwemmen, hoe fijn! Het verkleurt niet en blijft altijd mooi.

Je kunt onze ringen en andere sieraden zowel online als in onze winkel in Alkmaar kopen. Onze winkel is elke dag geopend. We helpen je natuurlijk graag om een ring te vinden die helemaal bij jou past. Ben je juist op zoek naar een simpele ring, met een edelsteen of een mooie combinatie? Bij ons vindt je het allemaal en kunnen onze collega’s je helpen met het vinden van een juiste ring. Je kunt ook altijd contact opnemen met onze klantenservice of een bericht sturen via de chat.