<noscript> <img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://ct.pinterest.com/v3/?event=init&tid=2614190206963&noscript=1" /> </noscript>

Trends 2021 | Voorjaar

Over ons - Merel

Geschreven door Merel

op 19-1-2021

De lente lijkt nog heel ver weg, maar in werkelijkheid liggen de nieuwe voorjaarscollecties van 2021 al in de winkels. Ook onze ROARING ’21 collectie kan al geshopt worden, maar voordat je los gaat wil je natuurlijk weten welke trends in 2021 een rol gaan spelen. Dit voorjaar zal je vooral veel pastel kleding, franje tassen en de haarsjaal gaan zien.

Geel en camel kleuren

Het zat er al even aan te komen, maar nu kunnen we het officieel zeggen. Geel en camel is een officieuze trend en wij zijn enorm fan! Deze 70s trend heeft een flinke upgrade gehad en is here to stay. Deze neutrale kleuren kunnen goed met elkaar gemixt en gematcht worden.

Je kunt bijvoorbeeld een gele broek combineren met een camel overslagvest voor tijdens de koudere dagen of deze kleuren verwerken in je accessoires. Denk aan een leuke tas, sjaal of sailorcap.

Franje tassen

Accessoires zijn the way to go vinden wij, dus met deze franje tassen trend kunnen we ook weer helemaal los. Een ouwe goude als wij het mogen zeggen zijn de tassen met franjes. Een aantal jaar terug was dit ook helemaal het. Dit jaar zijn de franjes al meerdere malen gespot bij menigeen influencer en hoe langer de franjes hoe beter.

Binnen ons team zijn we nog niet helemaal eens over deze trend, de een is er meer onder de indruk van de franje tassen dan de ander, maar dat we franjes meer gaan zien is een feit. Én gelukkig voor ons kan je deze trend snel en gemakkelijk toepassen.

Voorjaarstrends 2021

Pastel kleding

Naast de natuurlijke gele en bruine tinten komt pastel kleding weer terug dit voorjaar! Vorig jaar zagen we pastel paars al een flinke opkomst maken, maar nu ook alle andere pastelkleuren. We zitten nu al weg te dromen op onze pastel roze wolk. Pastel kleding kan eenvoudig gecombineerd worden met een lichtte denim of een andere leuke basic.

Voorjaarstrends 2021

Leren look

Wat zijn wij blij met deze leren trend! De leren look blijft na dit winterseizoen nog steeds een ding. De focus ligt daarbij vooral op zwart en verschillende bruintinten, zoals khaki, zand bruin en chocoladebruin. Ook zien we vooral dat er geïnvesteerd wordt in veganleer. Een trend die wij graag supporten.

De leren look komt in veel verschillende vormen voor. Zo zien we veel leren broeken, maar ook lerenjurken en lerenblazers zijn vaak gespot op de catwalks. Leer kan gemakkelijk gecombineerd worden met verschillende andere kledingstukken, waardoor deze trend voor iedereen toepasbaar is.

kunt bijvoorbeeld een leren broek combineren met een heerlijke dikke gebreide trui en een paar biker boots voor een stoere look, maar ook kan je een lerenblazer combineren met een nette flared broek voor een classic outfit.

Voorjaarstrends 2021

Haarsjaal

Bad hairday? No problem met deze haarsjaal trend. Afgelopen zomer zagen we al heel veel sjaaltjes die onder andere als accessoires gebruikt werden om je favoriete tas te stylen, maar dit voorjaar ligt de focus op de haarsjaal. Je kunt deze trend op verschillende manieren toepassen. Je kunt een sjaal om je hoofd heen knopen, maar ook mee vlechten. De opties zijn eindeloos, dus haal die sjaal van oma uit de kast of ren naar de winkel.

Voorjaarstrends 2021

Witte high-knee boots

Terug naar de 60’s en de gogo danseressen met deze witte high knee laarzen trends. We zien het veel voorbij komen op straat en we zijn zelf dan ook fan. Deze laarzen zijn ideaal voor in het voorjaar, omdat wit goed combineert met de trendkleuren en deze laarzen ook lekker warm zijn voor tijdens de koudere dagen.

Voor degene die niet zo’n fan zijn van de high knee trend zijn er ook lagere modelletjes, zoals enkellaarzen en witte biker boots. Ook deze spotten we namelijk steeds vaker.

Voorjaarstrends 2021

Grote schouders

Schoudervullingen, pofmouwen en alles waardoor je schouders nog groter lijken zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld dit voorjaar. The bigger the better! Wij lopen al een tijdje warm voor deze trend en hadden al een aantal pofmouwtjes in ons assortiment, dus dit gaan we nu nog meer uitbreiden. Happy dance!

Deze trend valt eigenlijk vrij gemakkelijk toe te passen op verschillende manieren. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een blouse met een pofmouw en daarover een spencer aantrekken of kiezen voor een blazer met schoudervulling en deze combineren met je favoriete jeans en coltrui.

Voorjaarstrends 2021

Bloemenprint

Flower power all the way! Geen bloem te gek of te groot. Het kan allemaal met deze trend. Bloemen staan voor een nieuw begin en het voorjaar is in onze ogen ook zeker de tijd van nieuwe dingen. Van grote mooie lelies tot een fijn bloemenmotief. Wij hebben vooral de voorkeur voor de fijnere bloemenmotieven, dus die gaan jullie zeker vaker in de winkel spotten!

Voorjaarstrends 2021Dit waren de trends 2021. We weten zeker dat er nog een aantal bij gaan komen in de aankomende weken, dus laat ons vooral weten wat we niet moeten missen. Daarbij willen we natuurlijk graag jou terugzien in jouw Mi Vida outfit waarin je een van deze trends hebt verwerkt, dus tag ons (@mivida_nl) of laat het weten in de reacties.